Vier mee! 10 jaar Vereniging GDO: Duurzaam doorgeven, SDG in educatief perspectief

in 2008 zetten drie wethouders hun handtekening onder de oprichtingsakte van onze vereniging GDO. Tien jaar later kunnen gemeenten niet meer om duurzaamheid heen, en zijn de duurzaamheids- en NME-professionals in ons netwerk gegroeid in hun rol als partner in de transitie naar een duurzame samenleving. Zij geven op aansprekende en praktische wijze handen en voeten aan actuele thema's zoals klimaatadaptatie, grondstoffen, biodiversiteit, voedsel en energie. Met inwoners en onderwijs werken zij samen aan de duurzame ontwikkeling van de eigen leefomgeving.

Tijdens de viering van ons 10-jarig bestaan op 2 november tonen zij graag hoe zij dat doen en denken mee wat hun succesverhalen kunnen betekenen voor andere gemeenten. Daar nodigen we u van harte voor uit.

Het is bovendien een mooi moment om vooruit te kijken naar de Social Development Goals in educatief perspectief. SDG's gaan in Nederlandse gemeenten een steeds belangrijker rol spelen.

We beginnen de dag om 12.00 uur met een Algemene Ledenvergadering, waarin we een nieuw bestuur kiezen op grond van de vernieuwde statuten.

12.30 uur  Inloop met koffie & thee

13.00 uur  Welkom door voorzitter Henk Mirck

Onze sprekers:

•  SDG lokaal, het brede belang - Hugo von Meijenfeldt,
   coördinator Nationale Implementatie Global Goals (BZ)

HugovonM

•  Educatie op lokaal niveau in globaal perspectief - De rol
   van educatie in het verduurzamen van gemeenten -
   Arjen Wals, hoogleraar Transformatief Leren voor
   Sociaal-ecologische Duurzaamheid

•  10 jaar GDO, op vele fronten actief - Jean Eigeman,
    GDO-moderator

•  Leden NME Netwerk presenteren succesvolle projecten op 5 thema's.

ArjenWals

Open space:

•  Hoe kun je de succesverhalen toepassen in je eigen gemeente?
   Welk duurzaamheids- / NME-centrum kun je hierbij betrekken?

Na de pauze:

•  Boekpresentatie 'Van Schoolbioloog tot Duurzame Duizendpoot, verleden,
    heden en toekomst van NME', door Hans Nuiver, Jack Jansen, Ellen Leussink en
    Roel van Raaij. Hugo von Meijenfeldt en GDO-voorzitter Henk Mirck ontvangen
    het eerste exemplaar.

•  Uitreiking Henk Klein Award 2018

16.30 uur   Afsluiting & napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Locatie U wordt ontvangen in de sfeervolle Gelderlandfabriek aan de Stationsweg 7 in Culemborg. Eenvoudig bereikbaar per trein en er is voldoende parkeergelegenheid.

Graag horen we voor 29 oktober of u aanwezig kunt zijn bij de viering van ons 10-jarig bestaan. JA, IK VIER HET MEE!

Aanmelden voor de ALV kan HIER. Lunch wordt verzorgd.

We verheugen ons op uw komst.

Henk Mirck, voorzitter
Vivian Siebering, Jean Eigeman, René Munsters, moderatoren