Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium ‘De school als leeromgeving voor duurzaamheid’

22 maart @ 12:30 pm - 5:00 pm

Ter gelegenheid van het afscheid van Olle Mennema organiseert de afdeling A&NME van de gemeente Den Haag een symposium met de titel De school als leeromgeving voor duurzaamheid. Een onderwerp wat hem na aan het hart ligt en waarvan hij en wij hopen dat er na zijn afscheid een vervolg aan gegeven kan worden.

Ons onderwijs vindt plaats in en rond het schoolgebouw en onze leerlingen brengen een groot deel van hun tijd hier door. Het gebouw draagt in sterke mate bij aan het karakter van de school, het leerklimaat en het welbevinden van leerlingen en personeel. Bij het verduurzamen van gebouwen kijken we echter nog vaak primair naar maatregelen ten behoeve van energie en klimaat. Maar maken we hiermee wel optimaal gebruik van het gebouw als pedagogisch verlengstuk van ons onderwijs? De relatie met het leren en het onderwijs wordt nu te vaak nog niet gelegd. Hoe kan huisvesting nog meer bijdragen aan de duurzame ontwikkeldoelen voor het onderwijs als geheel? Welke praktijkvoorbeelden kennen we waar huisvesting daadwerkelijk fungeert als verlengstuk van het onderwijs? Hoe kunnen we de relatie versterken, wat is daarvoor nodig en wie is aan zet?

Het symposium ‘De school als leeromgeving voor duurzaamheid’ wordt georganiseerd door de gemeente Den Haag met ondersteuning van Vereniging GDO (Arjan Klopstra) en SME (Hak van Nispen).

Locatie

Museon
Stadhouderslaan 37
Den Haag, 2517 HV Nederland
+ Google Maps