Vacature Moderator duurzaam onderwijs

Vacature Moderator duurzaam onderwijs

GDO is een vereniging van gemeenten en natuur- en duurzaamheidscentra (NDE) die het sociaal instrumentarium inzetten om de duurzame ontwikkeling op lokaal niveau te versnellen. Zij begeleidt een actief netwerk van 140 lokale centra. GDO ziet als haar opdracht om dit netwerk verder te laten ontwikkelen en te versterken. Zij faciliteert daarvoor de kennisdeling in het netwerk, stimuleert de organisatorische ontwikkeling van centra en vertegenwoordigt het netwerk bij derden.

Duurzaamheidseducatie krijgt in het onderwijs steeds meer aandacht en voeten aan de grond. De centra gaan daarop inspelen en hun natuur- en milieueducatie daarop verbreden. Van aanbieder naar samenwerkingspartner van het onderwijs. Daarbij kan ingespeeld worden op SDGs, Whole school Approach, curriculum.nu, ontwikkelingen rondom de Duurzame School enz.

Wij zoeken een energieke en enthousiaste Moderator duurzaam onderwijs

Wat ga je doen?
Jouw belangrijkste taak is het stimuleren en ondersteunen van de NDE-centra bij de vernieuwing en versterking van duurzaamheidseducatie richting onderwijs, ingebed in sterke lokale onderwijs leerecosystemen. Daarvoor werk je nauw samen met (leden van) de coöperatie Leren voor Morgen.
Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen van medewerkers van de NDE-centra en ondersteunt de kennisdeling onder meer via focusgroepen, bijeenkomsten en de leermiddelenmarkt. Tevens stimuleer je de onderlinge samenwerking, bijvoorbeeld op het vlak van het gezamenlijk ontwikkelen van lesmateriaal via het OntwikkelFonds.
Je initieert landelijke projecten en/of participeert in projecten van derden.

Wat neem jij mee?
Je bent maatschappelijk betrokken en hebt affiniteit met en kennis van duurzaamheid en onderwijs;
Je hebt een flexibele instelling en kan makkelijk schakelen tussen inhoud, communicatie, organisatie en realisatie;
Je bent een sterke sociale persoonlijkheid en een deskundig gesprekspartner voor NDE-centra, partners en onderwijsorganisaties;
Je kunt zeer goed zelfstandig werken en heb een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
Je bezit een computer met toegang tot het internet, en je hebt de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Wat kun je van ons verwachten?
Een freelance functie voor 2 dagen per week, in een dynamische omgeving met veel vrijheid, kansen én een groot netwerk.

Wat moet jij doen?
Stuur je CV, motivatie en offerte vóór 17 mei naar René Munsters, GDO moderator duurzaamheid, Rmunsters@verenigingGDO.nl. Voor nadere informatie kan je bellen met René op 06-5135 4104 of met Olle Mennema, voorzitter netwerk NDE-centra, op 06- 21557506.