Kraanwaterdag

Nationale Kraanwaterdag: aandacht voor duurzame en gezonde dorstlesser

Woensdag 22 september 2021 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven opnieuw gezamenlijk de Nationale Kraanwaterdag. Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Basisscholen en bso’s kunnen op Nationale Kraanwaterdag aandacht besteden aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. In 2020 deden er ruim 200.000 kinderen in Nederland mee. GDO is partner van deze landelijke dag.

Voor groep 1 t/m 8 en bso’s
Er is een leuk en educatief programma gemaakt over water drinken en bewegen. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct. Scholen die zich inschrijven ontvangen gratis materialen. Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.

Leuke prijzen
Leerkrachten die hun klas aanmelden maken bovendien kans op leuke prijzen: een gratis gastles van een waterexpert of waterflesjes.
Bekijk de activiteiten van 2020.

Minister Cora van Nieuwenhuizen opende de dag op basisschool De Taaltuin in Schiedam. Foto Nationale Kraanwaterdag