Kraanwaterdag

Duurzame en gezonde dorstlesser

Woensdag 23 september 2020 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Basisscholen en bso’s kunnen op Nationale Kraanwaterdag aandacht besteden aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. GDO is partner van deze landelijke dag.

Voor groep 1 t/m 8
Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct. Scholen die zich inschrijven ontvangen gratis materialen. Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.

Leuke prijzen
Leerkrachten die hun klas aanmelden maken bovendien kans op leuke prijzen: een gratis gastles van een waterexpert, bidons of douchetimers voor de leerlingen. Scholen die ook ná Nationale Kraanwaterdag het drinken van kraanwater blijven stimuleren, maken ook nog eens kans op een binnentappunt voor de school.