Webinar (meer) Groen in stad en dorp, hoe dan!? Krijg een inkijkje in benutten groene bigdata

Webinar (meer) Groen in stad en dorp, hoe dan!? Krijg een inkijkje in benutten groene bigdata

In een webinar op 28 september nemen de initiatiefnemers van de Groene Stad Challenge je mee in de nieuwe wereld van groene bigdata. Hoe groen is Nederland en is het groen genoeg? Welke plekken kunnen en moeten groener en hoe? Op deze vragen wordt antwoord gegeven en tevens krijg je een inkijkje hoe bigdata werkt.

Leer hoe data kunnen helpen om van inzichten naar beleid te komen en een plan te maken. En hoe kan het lokale NDE-centrum hierin samen optrekken met de gemeente? Dit webinar is ook interessant voor bestuurders en ambtenaren gemeenten. NL Greenlabel organiseert dit webinar samen met GDO van 14.00 tot 15.00 uur. Aanmelden kan hieronder.

Hoe ziet het programma eruit?

14.00 uur Welkomstwoord door Jacqueline van Dongen, voorzitter GDO en met de gemeente Zwijndrecht tevens deelnemer aan de Groene Stad Challenge. Wat heeft het gemeente Zwijndrecht tot nu toe gebracht?

14.10 uur Kennis: Presentatie door Lodewijk Hoekstra, uitdager Groene Stad Challenge, over de waarden van groen en wat je simpel al kan doen om meer groen toe te voegen.

14.25 uur Inspiratie: Toelichting door Arjanne Lagendijk, directeur van NMCX duurzaamheidscentrum Haarlemmermeer, over haar lokale betrokkenheid bij vergroeningsacties.

14.35 uur De Groene Stad Challenge: Presentatie door Joeri Meliefste, adviseur groen bij Sweco, over hoe data uitkomsten helpen om van inzichten naar beleid te komen en een plan te maken. Welke rol kan een NDE centrum hierin spelen en hoe kunnen ze samen optrekken met de gemeente?

14.50 uur Vragenrondje

15.00 uur Einde webinar

AANMELDEN KAN HIER. Na aanmelding ontvang je een link.

GDO-voorzitter Jacqueline van Dongen, wethouder van Zwijndrecht